banner image
Press Release

Grant Thornton International pajamos augo nuo 5,8 mlrd. USD iki rekordinių 6,6 mlrd. USD

Grant Thornton International Ltd paskelbė, jog pasaulinio tinklo pajamos išaugo nuo 5,8 mlrd. USD iki rekordinių 6,6 mlrd. USD per finansinius metus, pasibaigusius 2021 m. rugsėjo 30 d. (+ 14,4 %).

Daugiau nei puse Grant Thornton tarptautinio tinklo įmonių šiais iššūkių kupinais metais sugebėjo pasiekti dviženklį augimą*.

Svarbiausios įžvalgos:

  • Didžiausią augimą pasiekė EMEA regionas: + 19,1 %, t.y. 2,5 mlrd. USD, antroje vietoje – Azijos/Ramiojo vandenyno regionas: + 15,8 %, t.y. 1,2 mlrd. USD, trečioje – Amerikos regionas: + 9,7 %, t.y. 2,9 mlrd USD.
  • Fiksuojamas spartus visų paslaugų augimas, įskaitant užtikrinimo paslaugas: + 16,1 %, konsultavimo paslaugas: + 15,5 % ir mokesčių paslaugas: + 8,6 %. Tai puikiai įrodo paslaugų įvairovės svarbą ir paklausą.
  • Strateginės ir didžiausią augimą fiksuojančios tarptautinio tinklo įmonės pasiekė 14,9 % augimą. Tokiomis įmonėmis gali pasigirti Kinija, Japonija, Indija, Vokietija, Italija, Brazilija, Meksika, Nigerija ir penkios ASEAN regiono šalys.
  • Bendras tarptautinio tinklo darbuotojų skaičius nuo 58 tūkst. išaugo iki 62 tūkst. Džiugu, kad jaučiama įmonių investicijų ir dėmesio žmonėms nauda bei atsidavimas kurti įvairiapusę ir įtraukiančią pasaulinę kultūrą.
  • Šie rezultatai padėjo pasiekti bendrą metinį 10,1 %* augimą.

Peter Bodin, CEO Grant Thornton International Ltd džiaugiasi: “Išlikdami ištikimi savo vertybėms, pirmenybę teikdami savo žmonėms ir palaikydami savo klientus bei bendruomenes, kartu investuodami į technologijų platformas ir inovacijas, pasiekėme puikius rezultatus tuomet, kada tai buvo svarbiausia. Be galo didžiuojuosi mūsų žmonių pastangų dėka pasiekta kolektyvine sėkmes, ypač šiuo mūsų sričiai ir visai visuomenei sunkiu laikotarpiu.

“Pasauliui toliau tobulėjant ir prisitaikant, neatsilieka ir Grant Thornton tinklas, šiais metais pristatydamas naują penkerių metų strategiją, kuri ves mus iki pat 2025 m. Strategija remiasi tikslu rūpintis savo žmonėmis, klientais ir bendruomenėmis bei padėti sukurti tvarų poveikį pasaulyje. Taip pat išskirtinis dėmesys skiriamas mūsų tarptautinio verslo plėtrai ir apsaugai. Viskas, ką darysime, bus suderinta su šiuo bendru tikslu ir stengsimės užtikrinti infrastruktūrą jam pasiekti. Didžiausią dėmesį skirsime strateginių pajėgumų kūrimui, rizikos valdymui, kokybei ir tarptautinės kultūros kūrimui. Mūsų naujas prekės ženklas „Go Beyond“ taip pat buvo pristatytas šiais metais, siekiant paremti tinklo strategiją, kad galėtume teikti kitokią patirtį savo žmonėms ir klientams, plėsti tarptautinį verslą ir pritraukti reikiamus talentus visame pasaulyje.

“Kadangi tvarumas yra viena didžiausių išorinių verslo jėgų, šiais metais buvome pakviesti prisijungti prie „Glasgow Financial Alliance for Net Zero“, siekiant užtikrinti, kad visuose mūsų finansiniuose sprendimuose būtų atsižvelgta į klimato kaitą. Labai didžiuojuosi, kad pasirašiau šį įsipareigojimą mūsų tinklo vardu.

“Nors šie rezultatai teikia vilčių, makroekonominė perspektyva tebėra neaiški. Išlieka daug rizikų dėl sutrikusių prekybos sąlygų, tiekimo grandinių ir susirūpinimo dėl pandemijos. Nepaisant to, manau, kad Grant Thornton įrodė savo atsparumą ir esame labai gerai pasirengę reaguoti į rinkos galimybes ir didėjančius mūsų profesijos pokyčių poreikius.”

 

* Skaičiavimai alikti atsižvelgiant į pastoviąją valiutą. Pastovi valiuta apskaičiuojama 2021 metų pajamoms taikant 2020 metų valiutų kursus.

 

Grant Thornton Baltic UAB yra Grant Thornton International Ltd (GTI) tarptautinio tinklo įmonė - narė. Šiuo metu bendras GTI darbuotojų skaičius viršija 62 tūkst., o tinklas vienija įmones iš daugiau nei 130 pasaulio šalių.

Copy text of article